13 Temmuz 2009 Pazartesi

Calista Luxury Resort

Duru'yla ilk yaz tatili maceramız için uzun araştırmalar sonucu Antalya-Belek'te Calista Luxury Resort'ta karar verdik,çokta memnun kaldık.Otel tam bir aile oteli ve çocuklara sağlanan imkanlar çok güzel.Çalışanlar inanılmaz yardımcı,hepsi bir isteğiniz olduğunda yapmak için uğraşıyor.

Otelin tam merkezinde Calimero Kids Club var.İçerisi 0-2yaş ve üzeri olmak üzere ikiye ayrılıyor. 0-2yaş Babyland'de, bebeklerin uyuması için cibinlikli park yataklar ve envai çeşit oyuncak var.Oyuncakların hepsi hergün akşam siliniyor,bizzat şahit oldum.Klima maksimum 25 dereceye ayarlı ve yalıtım dolayısıyla içeri hiç ses girmiyor.
2 yaş üzeri çocuklar için günlük aktiviteler var.İsteyen oyun odasında arkadaşlarıyla oyunuyor,isteyen film seyrediyor.Minicikte lavaboları var.Aktiviteler sadece otel içiyle sınırlı da değil,civardaki at çiftliği gibi yerlere gezi de düzenliyorlar.Gördüğüm kadarıyla çocukların hepsi çok eğleniyor.Ayrıca club akşam 22:30'a kadar açık.



Diğer restoranların dışında buraya da öğlenleri mini açık büfe kuruluyor.Yemekler her yaşa ve damağa hitap ediyor.Pütürlü-pütürsüz-tatlı-tuzlu-haşlanmış-kızarmış her türlü yiyecek ve meyveler olmak üzere zengin bir menüsü var.
Bunun dışında ana restoranda da bebeklere özel ayrı menü çıkıyor.Bebek köşesi adı altında ayrı bir mekan da var,mama sandalyesi asla sıkıntı olmuyor.Biz hep burayı tercih ettik. Fakat en çok hoşumuza giden şey,restoran müdürünün hiçbir talebimiz olmadan yanımıza gelip,mutfakta özel bulunan isteyen ailelerin aldığı çorbaları teklif etmesiydi.Çorbalar küçük parçalı et suyuna yada tavuk suyuna sebze çorbaları yada balık çorbası. Duru ilk defa dışardan yemesine rağmen hiç bir sorun yaşamadım.Aksine kendi sınırlarını zorladı:)



Çocuk havuzu ve duşları ve oldukça geniş bir alana sahip oyun parkı da Kids Club'ın tam karşısında.


Otelin bana göre tek dezavantajı denizinin az da olsa dalgalı olması.Dibi kum olduğu için dalga nedeniyle bulanık bir hal alıyor.Sahili sırf kum.Çocuklara kumda oynama imkanı sağlıyor.Aslında genel olarak sabah saatlerinde denizin durgun olduğunu ve Türkiye genelindeki yağışlı havadan etkilendiğini söylediler.
Duru'yla bu kadar rahat bir tatil geçirebileceğimizi hiç düşünmemiştim.Çok memnun kaldık.Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Daha detaylı bilgi için: http://www.calista.com.tr/

3 yorum:

Hülya dedi ki...

çok güzel hemen bakayım seneye gideriz dedim ama fiyat cok fazla...kişi başı 350-400 bu fiyatlarla devlet memuru olan bizler gidemeyiz...
ama sizin bebekli ilk tatilinizin güzel geçmesi iyi olmuş...insan tedirgin oluyor hemde çok...sevgiler

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Bu oteli merak ediyordum ets de tavsiye etmişlerdi.Bebekle ilgili detayları paylaştığınız için çok teşekkürler.Aslında başka bir yerde uzun süre kalmaktansa bu otelde 4 gün bile yeterli olur diye düşündüm.Hülya hanıma da yüksek sezon yerine erken rezervasyon,ileri bir tarih ve bazen otellerin yazın ortasında yapıverdikleri ozel indirimlerini takip etmelerini onereceğim.Gecen sene bizim arkadaşlarımız Rixos Bodruma geceliği 500 TL ye gitmişlerdi.Biz otel araştırırken aynı otele gecelik 250 TL fiyat verildi üstelik ağustosta..Biz Amara Dolce Vita yı tercih etmiştik.Tanıtımını yazmayı planlıyorum orası da güzel bir otel.Sevgiler.

durununannesi dedi ki...

Biz de ETS ile gitmiştik.Erken rezervasyonla %30 indirimle gittik, bazen çok cazip fiyatlara denk geliyor.Bizde bundan faydalandık.